
Taitto- ja liimausapuväline
Kuinka pienet magneetit mahdollistavat monimutkaisten paperimuotojen rakentamisen
Verkossa alkaen: 16.02.2009,
Käyntien määrä: 227283
0
Kun yritetään taitella paperista, kartongista (tai muusta helposti työstettävästä materiaalista) onttoja kappaleita, törmää (ainakin suljettujen kappaleiden kohdalla) ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jossa jäljellä olevia liimaläppien kiinnityksiä ei enää saa siististi tehtyä: Liimattavia osia ei enää pysty painamaan sormin yhteen molemmilta puolilta.
Toinen puolista on nimittäin kappaleen sisällä.
Jos kyseessä ovat vain yksinkertaiset muodot (esimerkiksi kuutio), viimeiset taitokset saa yleensä vielä jotenkin sovitettua paikoilleen.
Monimutkaisempien ja erityisesti pienten kappaleiden (kuten monimutkainen rombikuboktaedri suojapahvikotelossa) kohdalla tämä käy kuitenkin huomattavasti vaikeammaksi.
Luonnollisesti, kuten aina, supermagneetit (Q-05-04-01-G,
S-03-01-N
tai muut vastaavat) ratkaisevat ongelman: tärkeintä on, että magneetti on pieni, mutta siinä on suhteellisen suuret magneettiset pinnat ja se on edullinen :-).
Aseta yksinkertaisesti mainittuun "kriittiseen kohtaan", jossa viimeisiä liimaläppäjä ei enää saa kunnolla kiinnitettyä, yksi pienistä magneeteista jäljellä olevan aukon kautta rungon sisään.
Kiinnitä kyseiset kohdat liimalla ja sulje runko.
Sen jälkeen vedä toinen magneetti (tai ferromagneettinen esine, esimerkiksi kuulakärkikynä) ulkopuolelta liimakohdan päältä edestakaisin.
Magneetti painaa sisältä liimaläpän kiinni ja varmistaa hyvän tarttuvuuden.
Magneettia ei valitettavasti voi nähdä ontossa kappaleessa, mutta tässä videossa näette, että kuulakärkikynä vetää sitä puoleensa.
Pahvilaatikon (suojakotelo rombikuboktaedrille) kokoamisessa olivat lisäksi kuutiomagneetit W-05-G
erittäin hyödyllisiä: ne pitivät liimakohdat paikoillaan kuin pienet ruuvipuristimet.
Tämä on kätevää, sillä jäykempi pahvi ei taivu helposti ja pyrkii avautumaan uudelleen liimakohdista, jotka eivät ole vielä täysin kuivuneet.
Kaikki tämän sivun sisältö on tekijänoikeudella suojattu.
Sisältöä ei saa kopioida eikä käyttää muulla tavoin ilman nimenomaista lupaa.
Sisältöä ei saa kopioida eikä käyttää muulla tavoin ilman nimenomaista lupaa.