• Noin 220 000 tilausta vuodessa
  • Yli 42 miljoonaa magneettia varastossa

Tee itse kuvamagneetit

Kaksi luovaa ideaa koristeellisiin magneettikuviin
Kirjoittaja: supermagnete, Uster, Sveitsi, [email protected]
Verkossa alkaen: 08.11.2016, Käyntien määrä: 523743
1
Sisällysluettelo

Kuvamagneetit magneettipaperilla

Tarvittavat materiaalit
Kuvien valmistelu
Valitkaa kuvamagneetteja varten suosikkikuvistanne sopiva valikoima Photoshopissa tai muussa kuvankäsittelyohjelmassa, kuten Gimpissä tai Coreldraw'ssa. Valitkaa kuvan kooksi A4, 300 dpi:n tulostuslaatu ja värimalliksi CMYK. Hyödyntäkää mallipohjan tila mahdollisimman tehokkaasti ja asettelkaa kuvat tilaa säästäen. Voitte myös kääntää kuvia tarvittaessa, jotta ne mahtuvat paremmin.
Magneettipaperin tulostaminen
Tulostaessasi käytä manuaalista paperinsyöttöä ja aseta tulostin asetukselle "paksu paperi" (vähintään 160 g). Tulosta aina vain yksi magneettipaperiarkki kerrallaan, jotta vältät paperitukoksen riskin.
Leikkaa siististi
Tarkkaan leikkaamiseen suosittelemme viivainta, askarteluveistä ja leikkuualustaa. Näin saat uudet magneettikuvasi kätevästi valmiiksi!
Vinkki: Jätä valokuvan ympärille kapea valkoinen reunus – se tuo vaihtelua ja näyttää kauniilta.
Vinkki: Sen sijaan, että tulostaisitte valokuvia paperille, voitte (tai lapsenne voivat) piirtää magneettipaperille myös tusseilla, värikynillä tai vahaliiduilla ja leikata siitä haluamanne muotoja. Näitä voitte käyttää myöhemmin kuvamagneetteina.

Kuvamagneetit tarramagneettiarkilla

Täydennys Benjamin Grafilta (Sveitsi):
Olen usein tekemisissä magneettien kanssa ja saan niiden parissa mitä erilaisimpia ideoita. Tällä kertaa sain ajatuksen muuttaa erityisen kauniit valokuvat itsestään kiinnittyviksi koriste-esineiksi, joita voin antaa lahjaksi tai myös myydä.
Nämä magneettikuvat tarttuvat erinomaisesti metallipinnoille, kuten esimerkiksi jääkaappiin tai magneettitaulu-tauluun.
Vastuuvapauslauseke: Tämän projektin idea on peräisin herra Grafilta, joka lähetti sen meille. supermagnete-tiimi on nyt muokannut tätä hienoa sovellusta ja lisännyt siihen uusia kuvia. Kiitos upeasta magneettiprojektista!
Kuvien tulostaminen ja "magneetointi"
Voitte valmistaa tällaisia kuvamagneetteja helposti itse: Tulostakaa haluamanne kuvat tulostusavustimen avulla mieluiten A4-kokoiselle valokuvapaperille. Tulostuslaadusta riippuen voitte käyttää myös paksua kopiopaperia. Tulostusvalikossa voitte vaihdella kuvien määrää ja kokoonpanoa, esimerkiksi tulostaa yhdeksän erilaista kuvaa tai saman kuvan yhdeksän kertaa. Ottakaa sitten arkin itsekiinnittyvää magneettiarkkia MS-A4-STIC, joka on myös saatavilla A4-koossa, poistakaa suojakalvo ja painakaa tulostettu valokuvapaperi varovasti magneettiarkin liimapinnalle.
Leikatkaa nyt yksittäiset kuvat irti saksilla tai mattoveitsellä. Näin saatte omat magneettikuvanne!
Omien valokuvien sijaan voitte toki liimata myös postikortteja tms. suoraan magneettiarkille.
Huomautus supermagnete-tiimiltä: Lisää vinkkejä ja niksejä magneettivalokuvien käyttöön on dokumentoitu sovelluksessa Supermagnete-kronologia.

Kuvamagneetit tarramagneettinauhalla

Meiltä löydät itsekiinnittyvä magneettinauha eri levyisinä. Tämä sopii erinomaisesti myös kuvamagneettien valmistukseen. Tulosta valokuvasi magneettinauhan levyisiksi ja leikkaa ne irti. Irrota magneettinauhan suojakalvo ja kiinnitä valokuva liimapintaan. Sen jälkeen voit leikata valmiit magneetit saksilla haluamaasi muotoon.
Vinkki: Tarkan kohdistuksen tekeminen ei ole aivan helppoa. Epätasaiset reunat voi kuitenkin helposti siistiä saksilla jälkikäteen.
Haluatko askarrella pikakuvamagneetteja? Myös tähän löytyy ohje: Tee itse pikakuvamagneetit.
Myös magneettiteipin tai tarramagneettilevyjen avulla valokuvien kiinnittäminen on helppoa. Tässä videossa näytämme, miten se onnistuu:

Askarteluoppaastamme löydätte paljon lisää hyödyllisiä vinkkejä ja niksejä magneettien tekemiseen itse.

Valikoimamme kuvamagneeteilla toteutatte monia valokuvaprojekteja nopeasti ja vaivattomasti.

Tutustu kuvamagneetteihin

Kaikki tämän sivun sisältö on tekijänoikeudella suojattu.
Sisältöä ei saa kopioida eikä käyttää muulla tavoin ilman nimenomaista lupaa.