• Noin 220 000 tilausta vuodessa
  • Yli 42 miljoonaa magneettia varastossa

Mag(net)tinen tarjoiluteline

Lautasista, puutikuista ja magneeteista
Kirjoittaja: Julia Lange - bildschoenesdesign, Tübingen, Saksa
Verkossa alkaen: 16.12.2015, Käyntien määrä: 470501
0

Tee itse kerrosvati

Hetkessä syntyy Neodyymimagneeteista, kahdesta puutikusta sekä lautasista tai tarjottimista monikäyttöinen kerrosvati. Parasta tässä on, että kaikki osat pysyvät ehjinä ja kerrosvati voidaan aina purkaa osiin. Alla selitän, kuinka voit helposti tehdä tällaisen kerrosvadin itse.

Pyörötangot

Ensinnäkin tarvitsette pyörötankoja. Niiden halkaisija määräytyy valittujen lautasten tai levyjen sekä tarvittavan magneetin voimakkuuden mukaan. Ferromagneettisiin Hay-tarjottimiin riittävät pienemmät magneetit ja 20 mm paksut pyörötangot. Ei-ferromagneettiset lautaset vaativat voimakkaammat magneetit ja paksummat pyörötangot (Ø 24–25 mm). Myös harjanvarsi käy tähän tarkoitukseen.

Magneetit

Ja koska ilman niitä ei pärjää, tarvitsette tietenkin magneetteja! Tähän esiteltyyn projektiin suosittelemme kolmea vahvaa kiekkomagneettia, tyyppiä S-20-10-N, mahdollisimman pienellä halkaisijalla. Koska käytetyt lautaset eivät ole ferromagneettisia, tarvitsette lisäksi mahdollisimman litteän kiekkomagneetin, esimerkiksi S-35-05-N. Tämä magneetti asetetaan alimman lautasen alle ja toimii alemman varren vastamagneettina.

Tarvittavat työkalut

Lisäksi seuraavat askartelutarvikkeet tulisi olla valmiina työpisteellänne: puusaha, magneettien halkaisijaa vastaava puupora, pieni pala hiomapaperia, vahva liima sekä kolme liimapistettä.

Askarteluohje

Sahaa pyörötangosta kaksi 15 cm pitkää palaa. Voitte toki valita tangot myös pidemmiksi tai lyhyemmiksi. Huomioikaa kuitenkin: mitä pidemmät tangot ovat, sitä korkeampi (ja myös epävakaampi) hyllystä tulee. Sahauksen jälkeen hio tangon päät hiekkapaperilla sileiksi.
Ottakaa porakone ja asettakaa poranterä mahdollisimman keskelle pyörötangon päätä. Tämä onnistuu parhaiten keskityskärjellä. Poraa reikä, joka on hieman syvempi kuin asennettava magneetti. Voitte testata syvyyttä välillä magneetilla. Toistakaa sama tangon toisessa päässä sekä toisen tangon yhdessä(!) päässä.
Loppu on lastenleikkiä – enää tarvitsee vain liimata magneetit paikoilleen. Merkitkää etukäteen magneettien navat, jotta tangot varmasti vetävät toisiaan puoleensa eikä tarjoiluteline jää epävakaaksi. Parhaan pidon saavuttamiseksi magneettien tulisi olla tasan tangon pinnan kanssa, eli niiden ei tule ulkonea eikä upota liikaa puuhun. Suosittelemme käyttämään tuotetta UHU MAX REPAIR.
Kun magneetit ovat kunnolla paikoillaan ja liima on täysin kovettunut, teidän tulisi peittää sauvojen päät liimatäplillä. Tämä suojaa sekä magneetteja että lautasia tai levyjä naarmuuntumiselta.
Nyt on aika olla luova! Jos tavallinen kerrosvadin nuppi ei riitä, vaihtoehtoja koristeluun on runsaasti: nahkalenkki, kuparikansi, washi-teippi, tarrapisteet, lakka ja paljon muuta.
Vinkkini: Koska tämä on niin helppoa, kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia tyylejä.
Etagèren kokoaminen sujuu tämän jälkeen kuin itsestään. Asettakaa ensin tasomagneetti keskelle alimman lautasen alle. Jos lautanen jää epävakaaksi, kiinnittäkää tasapainottamiseksi huopaliukuja alle. Sen jälkeen asettakaa molemmin puolin magneettinen pyörötanko lautasen päälle. Seuraavaksi tulee toinen lautanen ja toiselta puolelta magneettinen pyörötanko. Nyt mag(neetti)inen etagère on valmis.
Huomautus supermagnete-tiimiltä: Emme suosittele nostamaan täytettyä tarjoiluvatia – lautaset saattavat rikkoutua vahvoista magneeteista huolimatta. Käyttäkää magneettista tarjoiluvatia mieluummin ainutlaatuisena koriste-esineenä pöydällä.
Vieressä olevassa kuvassa näette toteutuksen, jossa magneettiset tabletit toimivat pohjana – tässä magneetit tarvitsee vain asettaa pyörötankoihin, eikä vastamagneettia tarvita.
Tunnetteko jo magneettisen vetovoiman? Tutustukaa tähän ja muihin projekteihin tarkemmin myös blogissani Bildschönes.

Samankaltaisia projekteja


Kaikki tämän sivun sisältö on tekijänoikeudella suojattu.
Sisältöä ei saa kopioida eikä käyttää muulla tavoin ilman nimenomaista lupaa.