• Noin 220 000 tilausta vuodessa
  • Yli 42 miljoonaa magneettia varastossa

Magneettierotin vahvoille magneeteille

Vaiheittainen ohje suuren neodyymimagneetin erottimen rakentamiseen
Kirjoittaja: supermagnete, Uster, Sveitsi, [email protected]
Verkossa alkaen: 10.08.2018, Käyntien määrä: 302496
0

Magneettien turvallinen erottaminen

Meiltä kysytään usein: "Miten suuria neodyymimagneetteja erotetaan oikein?" Sillä kun kaksi voimakasta vahvaa magneettia on tarttunut toisiinsa, niiden erottaminen on erittäin vaikeaa.
Yksi vaihtoehto on rakentaa puinen magneettierotin. Tämän laitteen avulla vahvat magneetit voidaan erottaa helposti ja turvallisesti.
Alla tarjoamme kaikille magneettien ystäville yksityiskohtaisen kuvauksen sekä maksuttoman PDF-ohjeen.
PDF sisältää luettelon kaikista rakentamiseen tarvittavista materiaaleista sekä kaikki työvaiheet selittävät piirrokset tarkkoine mittoineen.

Tarvittavat materiaalit

Magneettierottimen rakentamiseen tarvitaan erilaisia lautoja, pientarvikkeita ja työkaluja. Ostoslista ja yksityiskohtainen rakennusohje löytyvät PDF-latauksesta.

Lataa PDF

Seuraavat kaksi tuotetta, joita tarvitaan rakentamiseen, ovat saatavilla verkkokaupastamme:

Ohjeet

Vaihe 1
Sahaa puulevyt pistosahalla (tai vaihtoehtoisesti muulla sahalla) PDF-ohjeen mukaisesti.
Näin saat yhdeksän osaa (A1, A2, B1, B2, C, E, F1, F2 ja G), joista magneettierotin kootaan.
Huomio: Käytä sahatessa aina suojavarusteita (käsineet, suojalasit ja tarvittaessa hengityssuojain).
Vaihe 2
Jotta poraus- ja ruuvausreiät voidaan tehdä myöhemmissä työvaiheissa vaivattomasti, ne tulee merkitä seuraavaksi PDF-ohjeen mittojen mukaisesti. Samassa työvaiheessa merkitään myös eri osien sijoituspaikat.

Vinkki: Jotta merkinnät voidaan tarvittaessa poistaa, suosittelemme käyttämään pehmeäkärkistä lyijykynää.

Vaihe 3
Nyt kiinnitetään molemmat "A"-osat toisiinsa merkittyihin kohtiin ruuvaamalla. Käytä tähän seitsemää uppokantapuuruuvia, jotka ruuvataan "A2":n läpi "A1":een. Näin syntynyttä osaa kutsutaan jatkossa nimellä "A1-A2".

Vinkki: Jotta ruuvatut osat asettuvat myöhemmin tukevasti jalkojen päälle, on tärkeää varmistaa, että ne ovat erityisesti alareunasta tasan.

Huomioithan: Jos uppokantaruuvit eivät ole saatavilla, koko valmistusprosessin ajan puuhun tulee porata ruuvin kannan kokoinen upotus ennen ruuvien kiertämistä, jotta ruuvinkannat saadaan upotettua puuhun.
Vaihe 4
Tässä vaiheessa porataan valmiiksi merkitty reikä M8-kuusiokoloruuvia "J" varten (jolla vipuvarsi myöhemmin kiinnitetään) osiin "A1-A2" ja "E".
Seuraavaksi sahataan valmiiksi merkitty kolo pois osasta "A1-A2", jolloin syntyy kaksi puukolmiota: osa "D" ja toinen kappale, jota ei enää tarvita.

Kaikkien osien reunat hiotaan tarvittaessa karkealla ja hienolla hiekkapaperilla, jotta käytössä ei tule tikkuja sormiin.
Vinkki: Osa "D" auttaa myöhemmin pitämään magneetin paremmin kolossaan.
Vaihe 5
Osa "F1" kiinnitetään nyt suunnitelman mukaisesti kahdella pienellä uppokantaisella puuruuvilla "I" "A1-A2"-osaan tehtyyn syvennykseen. Näin varmistetaan myöhemmin, että magneetti asettuu mahdollisimman suoraan.

Vinkki: Jos pinta on sahattaessa jäänyt hieman epätasaiseksi, sen voi tasoittaa hiekkapaperilla tai taltalla.

Kaksi jalkaa "B1" ja "B2" kiinnitetään nyt neljällä keskikokoisella uppokantaisella puuruuvilla "H" merkittyihin kohtiin osaan "A1-A2". Näin syntynyttä kokonaisuutta kutsutaan ohjeessa nyt nimellä "Body".
Vaihe 6
Tämän jälkeen osa "E" ruuvataan kiinni vahvikkeeseen, osa "C" – tähän tarvitaan 3 keskikokoista uppokantaisia puuruuvia "H". Näin syntynyttä liitosta kutsutaan nimellä "C-E".
Vinkki: Osien "E" ja "C" alapintojen tulee olla mahdollisimman tasaisesti toisiaan vasten.
Vaihe 7
Osan "C-E" alapintaan kiinnitetään osa "F2", jolloin muodostuu kokonainen vipuvarsi (ohjeessa nimellä "Arm").
Vaihe 8
"Runko" kiinnitetään nyt merkittyihin kohtiin pohjalevyyn "G" ruuveilla. Käytimme tähän MDF-kovalevyä, mutta vaihtoehtoisesti voidaan käyttää myös muuta saman kokoista puulevyä.

Vaihe 9

Pohjalevyn "G" yläpuolelle kiinnitetään nyt ohut, pehmeä sieni "O". Meidän tapauksessamme liimasimme sen paikalleen UHU MAX REPAIR "N" -liimalla siihen kohtaan, johon irrotettu magneetti myöhemmin putoaa. Näin magneetti ei vahingoitu eikä ole vaaraa, että se vetäytyisi rungon alle.

Pohjalevyn "G" alapintaan liimaamme 3–4 kappaletta itsekiinnittyvä metallinauha 35 mm "M". Tämä toimii vahvojen, putoavien magneettien "kiinniottajana" ja vetää ne puoleensa. Koska kyseessä on ohut metallinauha, myös vahvat magneetit on helppo irrottaa siitä.
Vaihe 10
Nyt "varsi" kiinnitetään "runkoon" ruuvaamalla. Tätä varten tarvitaan M8-kuusiokantaruuvi "J", kaksi aluslevyä "L" ja yksi lukkomutteri "K". Kun kaikki osat on kiinnitetty tiukasti, magneettierotin on käyttövalmis!

Magneettien erottaminen

Magneettien erotin soveltuu erityisesti suurille ja voimakkaille Neodyymimagneetit – olemme listanneet joitakin niistä alla. Vinkkejä pienempien magneettien erottamiseen löydätte UKK-sivultamme.

UKK: 'Magneettien erottaminen'

Huomio: Käsiteltäessä voimakkaita neodyymimagneetteja tulee aina käyttää suojakäsineitä ja suojalaseja sekä noudattaa varoitusohjeitamme.

Kaikki tämän sivun sisältö on tekijänoikeudella suojattu.
Sisältöä ei saa kopioida eikä käyttää muulla tavoin ilman nimenomaista lupaa.